cum alegem vinul in functie de mancare

Cum combinam vinul cu mancarea

Totul in aceasta lume trebuie sa aiba un echilibru, si acelasi lucru se intampla intre vin si mancare. Nu este o alegere aleatorie, trebuie sa alegeti vinul potrivit, in functie de tipul de mancare pe care il veti consuma. O alegere proasta a vinului, poate sa strice gustului mancarii sau chiar poate genera un gust neplacut atunci cand este combinat.

Mai intai se alege vinul si, pe baza acestei alegeri, se dezvolta meniul, dar in prezent este invers: este prezentat un meniu, felurile de mancare sunt alese si, pe baza acestora, se decide ce vin va fi servit. Viziteaza vorbeadevarate.ro pentru mai multe informatii si articole utile.

Cum combinam vinul cu mancarea

Aperitive: Vinuri spumante albe proaspete: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Chablis, Bordeaux alb.

Salate si mancaruri pe baza de legume: Vinuri albe usoare si fructate: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Chablis, Bordeaux alb… Roze

Peste si fructe de mare la gratar: Vinuri spumante: albe proaspete si usoare: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Chablis, White Bordeaux … Rose – Rosu si proaspat: Gamay / Beaujolais, Pinot Noir, Sangiovese

Carne alba (carne de pui, carne de vita, carne de porc, curcan): Vinuri albe sau intense: White Bordeaux, Chardonnay, Viognier – Vinuri rosii fructate: Gamay / Beaujolais, Pinot Noir, Sangiovese, Merlot, Malbec, Carmenère

Mancare asiatica si picanta: Vinuri albe aromatice:Torrontes, Viognier, Riesling, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc si Chardonnay … Roze – Vinuri rosii proaspete si fructate: Gamay/Beaujolais, Pinot Noir, Merlot y Malbec
Unele vinuri rosii mai intense, cu fructe coapte si taninuri: Syrah, Malbec, Chateaune

Carne rosie: vinuri rosii medii sau intense: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Syrah, Carmenère, Pinot Noir, Bordeaux.

Paste si orez pe baza de sosuri si / sau fructe de mare: Vinuri albe medii sau intense: White Bordeaux, Chardonnay, Viognier

Paste si orez pe baza de sosuri rosii si / sau carne: Vinuri rosii fructate, usoare sau medii: Gamay / Beaujolais, Pinot Noir, Sangiovese, Merlot, Malbec, Carmenère, Tempranillo.

Branzeturi proaspete: Vinuri spumante – Albe proaspete: Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Chablis, Bordeaux Blanc… Roze

Branzeturi albastre: Vin dulce

Deserturi: Vin spumant Demisec, Vin dulce

Ciocolata: Vin dulce: Porto

Lasa un comentariu